Neljas päev Saksamaal

Neljandaks päevaks oli enamik Tapa Gümnaasiumi osalejatest juba keskkonnaga kohanenud. Kooliminek ja koolimajas orienteerumine oli meile juba selge. Osatakse isegi üksinda bussiga Oberhausenis ringi liikuda.

Õpilastel on  ka kerge koduigatsus, aga informatsiooni ja uute kogemuste pidev tekkimine asendab kenasti koduigatsuse.

Õpilaste peamiseks külastuspaigaks on Oberhauseni kaubanduskeskus “Centrum”

 (https://www.oberhausen-tourismus.de/de/erleben/centro.php).

Inglise keelt praktiseerime seal navigeerimiseks üpris palju.  


(Pilt Centrumi seest)


Koolitunnid on juba tuttavad. Teame, mis ees ootab ning suuri üllatusi igas tunnis enam ei näe. Täna oli meie saksa buddy’del matemaatika eksam. Kolmetunnise teadmiste kontrolli tõttu ei saanud me oma sõpradega palju suhelda. 


Päeva lõpus oli meil töötuba, kus otsisime lahendusi erinevatele koolikeskkonna probleemidele ning hiljem pidime enda teemat teistele tutvustama. Meid jagati neljastesse gruppidesse ja asusime usinasti tööle. Koostöö oli sujuv ning kõikide kokkuvõtted olid informatiivsed.





Enne töötuba tutvustasid Kermo ja Tormi sakslastele meie kooli. Esitlus oli tore. Sakslastele meeldisid meie kooli traditsioonid, näiteks küsiti rohkem informatsiooni rebaste ristimise kohta.

Laura ja Kevin tutvustasid Eestit. Projekti jaoks juba varem koostatud esitlus oli hästi üles ehitatud ning väga põhjalikult lahti seletatud. Aitäh tiimikaaslasele :)





Aitäh kõigile, kes päeva huvitavaks ja toredaks tegid.









Popular posts from this blog

Päev Esseni söekaevandus muuseumis

Iga hea asi saab ükskord otsa

Esimene päev saksa koolis 25.04