Kolmas päev Saksamaal

Siinne koolipäev algab 8:15. Õpilased hilinevad, õpetajad hilinevad - kõik see on siin tavaline ega tekita kelleski stressi. Esimeseks tunniks oli täna matemaatika, kus võis märgata, et siinsed õpilased on esimeses tunnis erksamad. Erinevuseks oli, et õpilased pidid lahenduskäigu põhjalikult välja kirjutama ega teinud nii palju ülesandeid peast kui meil. Läbivalt oli siiski näha, et kõik õpilased võtsid tunnist osa ning paljud tõstsid kätt, et vastata. Võib-olla sõltus õpetajast, kuid tundus, et õpilased tunnevad ennast vabamalt kui meil. Nad liikusid tunnis vabalt ringi, kui kellelgi oli abi vaja. 


Õpilased kasutavad tahvelarvuteid vihikute asemel. See tegi kogu tunni kiiremaks ja produktiivsemaks ning täitis mitut funktsiooni korraga: asendas klassitahvlit ja võimaldas ülesannete lahendustele anda kiiret tagasisidet. Nii nagu meilgi, kasutavad mõned igavlevad õpilased tahvlit mängude mängimiseks.

Teine tund oli inglise keel. Kuna siin koolis ei ole Wi-Fi veel perfektne, siis läks tunni algusest 15 minutit raisku selle peale, et õpetaja tegeles ruuteriga. Et siin on paaristunnid ilma vahepausita,  oli tund siiski informatiivne. Esimeseks ülesandeks oli eelmise töö analüüs, mis seisnes lausete vigade parandamises. Siingi kasutati tahvelarvuteid. Õpilased said pildistada õpetaja jagatud lauseid  ja otse pildile  oma parandusi ja kommentaare lisada.https://drive.google.com/uc?export=view&id=1UY2C8vQc3xe18vph1Sac1RmohcHUXCUnhttps://drive.google.com/uc?export=view&id=1JaBY13uaNUfHUP2aCi3VhiFUnZihh1Rh  

Järgmiseks tehti grupitööd,  mille eesmärgiks oli kujundada ühine arusaam tekstist.  See säästis kõigi aega. 

Kolmandaks tunniks (eelnevad paaristunnid) oli kunst, kus aitasin gruppi ühe maali analüüsiga, mida nad järgneval tunnil esitama peavad.

Viimaseks tunniks oli hispaania keel. Tund oli üllatav, sest 35 minutiga jõudsid nad palju rohkem kui meie koolis. Esiteks rõhutas õpetaja, et ei ole oluline, kas nad teevad grammatilisi vigu. Tunni teemaks oli laste tänavaelu. Esmalt kuulati paar korda  teksti koos ülesandega ja lõpuks sama helifaili koos videoga, millest oli suur abi ülesandest arusaamisel. Tore oli  näha, et õpilased austavad õpetajaid rohkem, asju ei hakata enne pakkima, kui tund on tegelikult läbi. 

Järgnevalt läksime oma buddy'dega Gasometer'isse (tõlkes gaasimõõdik), mis oli linna vana gaasihoidla. See oli muudetud näitusesaaliks. Üldteemaks oli tõlkes "Habras paradiis", mis rääkis ohtudest planeedile Maa ehk inimesest ja tema tegevuse mõjust. Giid viis meid fotode abil tööstusrevolutsiooni algusest kuni tänapäevani.  350 000 kuupmeetri suuruses hoones olid eksponeeritud mõtlemapanevad fotod ja hiiglaslik maakera. 

Lisa: https://www.gasometer.de/en/exhibitions/das-zerbrechliche-paradies 

Päev Kevini silme läbi








Popular posts from this blog

Päev Esseni söekaevandus muuseumis

Iga hea asi saab ükskord otsa

Esimene päev saksa koolis 25.04