Esimene päev saksa koolis 25.04


Pärast hommikusöögi ajal asetleidnud kultuurišokki, kus avastasime, et sakslased pole eelviilutatud saia veel avastanud, seadsime sammud Heinrich Heine Gümnaasiumi poole. Seal kohtusime oma nn tulevaste buddy'dega (võõrustajatega) kiire suhtlusmängu ajal, mille käigus me üksteist tundma õppisime. Seejärel valisime ühiste huvide põhjal oma buddy'd. Sakslaste väiksema arvu tõttu pidid mõned buddy'd võtma kaks õpilast enda hoole alla. Pärast kiiret nendepoolset koolituuri tuli paus, kus olin üllatunud kaootilisusest, mis sisehoovis ja koridorides aset leidis.



Seejärel alustasime oma tunde buddy'ga. Seal saime tuttavaks buddy'de südamlike klassikaaslastega ja võtsime osa tundidest. Tunnid osutusid paaristundideks, mis kestsid tund ja pool ning peale seda järgnes kahekümneminutiline paus. Esimeseks tunniks oli saksa keele tund, kus räägiti ,,Abitur'i" (lõpueksam) ülesannetest. Teiseks tunniks osutus füüsika tund, kus räägiti lühidalt veel eelmiste tundide teemadest näitlike aparaatidega Lorenz'i ja Amper'i jõududest. Järgnes uus teema selle kohta, et elektronide kiir käitub kristalli läbides lainetena, kuid ilma kristalli läbimiseta osakestena.

Koolipäeva tipphetk ja ka viimaseks tunniks oli inglise keele tund, mis oli põhjalik ja hariv. Seal rääkisid varem Nigeerias elanud õpilased oma kodumaa probleemidest ja nende võimalikest lahendustest koos kiire kõrvalepõikega Nollywoodi. Nimelt viidi läbi tund esitlusega Nigeeria kohta nelja õpilaste poolt ja seejärel pidime lugema artiklit ,,Nigerian dream'i" kohta. Seejärel jagunesime gruppidesse ja tegime sellest plakati. Siis pidi juhuslikult väljavalitud tiim sellest klassile jutustama ja pakkuma võimalikke lahendusi.

Koolipäeva lõpus läksime tüüpilisse sportiteemalisse (Ameerika stiilis) restorani ja sotsialiseerusime sakslastega, saades nende kohta rohkem teada. Pärast seda avastasime, et restoran oli osa kaubanduskeskusest nimega Westfield Centro, mis on üks suurimaid kogu Euroopas (umbes kümme Lõunakeskust). Päev oli edukas ja avas õpilaste silmad maailma mitmekesisusele.

Popular posts from this blog

Päev Esseni söekaevandus muuseumis

Iga hea asi saab ükskord otsa